Zoeken

Bezienswaardigheden op Bonaire – Lagun

Lagun is een baai in het oosten van Bonaire op zo’n 6 kilometer van het centrum van Kralendijk. Je komt er via de Kaminda Lagun. Er zijn een paar kleine strandjes maar het is geen plek om lekker te gaan zwemmen, het water zit vaak vol met algen, drijfhout en troep. Wel kun je er lekker eventjes rustig rondlopen, er staan wat mangroves, je kunt de berg opklimmen voor een mooi uitzicht en op de strandjes kun je soms mooie stukken drijfhout vinden of drijfzaden. Ook zijn er regelmatig vogels te zien en in het stuk met stilstaand water staan soms flamingo’s. Op het strand scharrelen vaak heremietkreeftjes rond en kom je wel eens een spookkrab tegen die snel z’n holletje induikt en ook tussen de mangroves zitten verschillende soorten krabben. Als je geluk hebt zie je in de baai van Lagun wel eens de kop van een schildpad naar boven komen om lucht te happen.

Soms worden er honden uitgelaten bij Lagun maar dit is niet aan te raden, er zijn een paar geitenhouders in de buurt die erg boos worden wanneer een hond achter de loslopende geiten aan gaat.

Vlak bij Lagun kun je via het zandpad de berg op richting het noorden waar het oude landhuis Bolivia staat. Lopend kun je richting het zuiden de kust langs naar onder andere een blowhole, de baai Washikemba en het gelijknamige leegstaande landhuis.

Lagun op Bonaire
Lagun op Bonaire
Kaart van Lagun op Bonaire
Kaart van Lagun op Bonaire

Meer van dit

One thought on “Bezienswaardigheden op Bonaire – Lagun

  1. […] mooie groenblijvende boom die je vooral op de berghellingen tegen kunt komen, bijvoorbeeld rondom Lagun en de Wekua. Omdat deze boom bladhoudend is en door middel van bloemen en vruchten voedsel […]

Reageer op dit bericht