Zoeken

Vlinders van Bonaire – Agraulis vanillae

De Agraulis vanillae of ook wel Oranje Parelmoervlinder of Gulf Fritillary is een mooie oranje vlinder die je op Bonaire vooral in de regentijd regelmatig ziet. Dankzij de oranje kleur is hij makkelijk te spotten wanneer hij ergens rondvliegt en ook als hij z’n vleugels heeft ingevouwen is hij vaak aan de onderkant van de vleugels nog wel goed herkenbaar. Je zou hem even kunnen verwarren met de iets meer voorkomende Monarchvlinder maar die heeft meer zwart op z’n vleugels en is vaak minder fel van kleur. Deze parelmoervlinder is overal op Bonaire wel te vinden, vooral op plekken waar veel bloemen staan.

De rups van deze vlinder heeft zwart met oranje strepen op z’n lichaam en stugge haren. Andere dieren weten hierdoor dat ze deze giftige rups beter niet kunnen opeten.

Wanneer je deze vlinder op Bonaire wilt zien kun je het best in de regentijd komen, van november tot januari. Ook in andere maanden kom je deze vlindersoort nog wel tegen maar moet je er wat meer moeite voor doen. Plekken waar ik deze vlinder regelmatig zie is het natte gedeelte bij de LVV en de heuvels tussen Bopec en Playa Frans waar veel kruiden staan.

Vlinder op Bonaire - Agraulis vanillae
Vlinder op Bonaire – Agraulis vanillae

Meer van dit

One thought on “Vlinders van Bonaire – Agraulis vanillae

  1. […] met andere vlindersoorten die op Bonaire rondvliegen, van een afstand lijkt de kleur nog wel op de Oranje Parelmoervlinder maar van dichtbij zie je heel duidelijk het mooie rood/oranje en de dikke zwarte lijnen op de […]

Reageer op dit bericht