Zoeken

Vogels van Bonaire – Grijze koningstiran

De Grijze koningstiran is een mooie vogel die je regelmatig op Bonaire tegenkomt. Het is een redelijk grote vogel van zo’n 20cm lang en is te herkennen aan z’n zware snavel en zwarte vlek rond de ogen. Er zijn een paar familieleden van deze vogelsoort op Bonaire, deze hebben een kleinere snavel en een gele borst dan wel geel voorhoofd. Een andere vogel waar je hem mee zou kunnen verwarren is de Tropische spotlijster, die heeft dezelfde kleuren maar is iets kleiner en heeft niet zo’n grote snavel. De Grijze koningstiran zie je vaak ergens op een tak zitten waar hij de omgeving goed in de gaten kan houden, hij voedt zich namelijk met vliegende insecten.

De Latijnse naam van deze vogel is Tyrannus dominicensis dominicensis, dit is de ondersoort die onder andere in Colombia en Venezuela voorkomt en dus ook op Bonaire waar hij ook broedt. Hier noemen we deze vogel Pimpiri gris maar we kennen hem ook in het Engels als de Grey Kingbird.

Vogels van Bonaire - Grijze koningstiran
Vogels van Bonaire – Grijze koningstiran

Meer van dit

One thought on “Vogels van Bonaire – Grijze koningstiran

  1. […] herken je hem al snel, de enige vogel waarmee je hem op afstand wel eens kunt verwarren is de Grijze koningstiran, die heeft namelijk dezelfde kleuren maar is iets forser met een andere […]

Reageer op dit bericht