Zoeken

Vogels van Bonaire – Witstaartnachtzwaluw

Deze vogel kom je regelmatig tegen op Bonaire, hij zit in de schemering en ’s nachts vaak op zandweggetjes en soms ook op de gewone weg. Wanneer je met de auto komt aanrijden zie je vaak als eerste z’n ogen reflecteren, hij vliegt dan net voordat je bij hem bent snel weg waarbij je duidelijk de witte vlekken in z’n veren ziet.

Deze vogel zie je vanzelf op Bonaire wanneer je in de avond een eindje buiten de stad bent, bijvoorbeeld op de weg naar Lagun of op één van de vele zandweggetjes die over het eiland lopen. Naast Bonaire kom je deze vogel ook op de andere eilanden tegen en ook op het vasteland van Midden- en Zuid-Amerika waaronder in bijvoorbeeld Venezuela en Suriname.

Ondanks dat er ‘zwaluw’ in z’n naam staat is het geen familie van de gewone zwaluw. Deze witstaartnachtzwaluw vliegt ’s avonds en ’s nachts rond om nachtinsecten te vangen en de borstels die je rond z’n snavel ziet zijn een soort van vangnet, wanneer hij een insect met z’n snavel mist is er nog kans dat deze in de stevige haren terechtkomt en hij hem alsnog naar binnen kan werken.

Witstaartnachtzwaluw - Vogel op Bonaire
Witstaartnachtzwaluw – Vogel op Bonaire

Meer van dit

Reageer op dit bericht